TOP 3 növénytermesztő lámpa

Kezdőlap / Blog / TOP 3 növénytermesztő lámpa

TOP 3 növénytermesztő lámpa

TOP 3 növénytermesztő lámpa A LED fényforrások alkalmazása a növénytermesztésben és mezőgazdaságban egyre elterjedtebb, hiszen a halogéncsöves vagy nátrium gőzlámpáknál sokkal kedvezőbb tulajdonságokkal rendelkezik, alkalmazása pedig sokkal gazdaságosabb. A legegyértelműbb…

TOP 3 növénytermesztő lámpa

A LED fényforrások alkalmazása a növénytermesztésben és mezőgazdaságban egyre elterjedtebb, hiszen a halogéncsöves vagy nátrium gőzlámpáknál sokkal kedvezőbb tulajdonságokkal rendelkezik, alkalmazása pedig sokkal gazdaságosabb.

A legegyértelműbb érv a LED fényforrások mellett a természetes fény hiánya. Sok esetben nem tudjuk biztosítani az egyenletes és hosszantartó természetes fényforrást, akár helyhiány miatt, akár földrajzi elhelyezkedésünkből kifolyólag. Ezt a problémát hatékonyan lehet kezelni LED lámpákkal, hiszen azok a megfelelő spektrumban világítanak, így a növények számára mindig elegendő fény áll rendelkezésre a természetes fejlődéshez. Emellett pedig ezek a spektrumok akár növényfajták szerint szabályozhatók, így minden típus a számára legmegfelelőbb környezetben növekedhet.

A LED-lámpák a növénytermesztés számára több szempontból is jobb választásnak bizonyulnak, mint az elavultabb világítási módok. Egyrészt gazdaságosabbak, hiszen maga a lámpa kevesebbet fogyaszt, tehát az előállítás költsége alacsonyabb marad. Másrészt pedig a LED lámpa az eddigiekkel szemben kevesebb hőt termel, épp ezért közelebb lehet helyezni a növényekhez, akár egymás fölötti sorokban is elrendezhetjük őket, nem fogja befolyásolni a természetes növekedést.

420 LED Grow Circle Series 8 LED

A 420 LED Grow Circle Series 8 LED lámpa a sorozat nagyobb méretű képviselői közé tartozik. Az összeszereléstől függően alkalmas nagyobb kiterjedésű termesztésre, ugyanakkor a változatos telepítési megoldások miatt és mivel nincs szükség kiterjedt légtechnikai megoldásokra a Series 8 helytakarékos. Teljesítményét tekintve kiemelkedő, a CREE chipnek köszönhetően akár 50.000 óra üzemidőre számíthatunk meghibásodás nélkül. A lámpa fogyasztása, ami 360 W, valamint teljesítménye miatt nagy igénybevételre ajánljuk.

 

420 LED Grow Circle Series 6 LED

420 LED Grow Circle Series 6 méretét tekintve a kisebbek közé tartozik. Az előző lámpákhoz hasonlóan CREE chip-pel van felszerelve és 50.000 órás meghibásodás nélküli üzemidőre számíthatunk. Teljesítménye azonban az előzőekhez képest alacsonyabb, 270 W, ezért érdemes kisebb kiterjedésű termesztésre használni, főleg hobbikertészek számára alkalmas.

Kapcsolódó bejegyzések