Melyik LED grow lámpet válasszuk?

Melyik LED grow lámpet válasszuk?

Kezdőlap / Led Grow Lámpákról / Melyik LED grow lámpet válasszuk?

Melyik LED grow lámpet válasszuk?

Melyik led grow limpet válasszuk? Amikor LED Grow lámpát választunk, a legfontosabb szempont a fény spektruma. A növénytermesztésnél alkalmazott LED lámpák sok apró LED-ből, azaz fénykibocsátó diódából állnak, amelyek mindegyike…

Melyik led grow limpet válasszuk?

Amikor LED Grow lámpát választunk, a legfontosabb szempont a fény spektruma.

A növénytermesztésnél alkalmazott LED lámpák sok apró LED-ből, azaz fénykibocsátó diódából állnak, amelyek mindegyike az elektromágneses skála egy bizonyos hullámhosszán sugároz. Ezt mi úgy látjuk, hogy a dióda egy bizonyos színű (illetve egyes esetekben nincs színe). A növények a fotoszintézisük, illetve a fejlődésük érdekében egy sor színt használnak és nyelnek el a 400 – 700 nm tartományban. Több gyártó viszont csak 2-3 elsődleges színt kínál. Míg ezek a lámpák biztosítják a növényeknek a legfontosabb abszorbeálható hullámhosszakat, figyelmen kívül hagyják a spektrumnak azokat a fontos részeit, amiket a növények szintén felhasználnak, legfeljebb kisebb mennyiségekben. Persze a növények így is életben maradnak, de a fejlődésük távolról nem lesz tökéletes. Az ilyen növények főképpen szárból állnak majd, a virágaik pedig csökevényesek lesznek. A mi LED lámpáink a teljes 12 sávos spektrumot lefedik, és így megadják a növényeknek az életciklusuk összes szakaszában a fény összes olyan összetevőjét, ami a robusztus és tökéletes növekedéshez szükséges.

A második legfontosabb szempont a LED lámpa kiválasztásakor a diódák fényereje. Az 1 wattos LED-ek gyengék, nincs elég fényintenzitásuk ahhoz, hogy áthatoljanak a levélzeten. Vannak már 10 wattos diódák is, de ezek instabilak, és olyan sok hőt termelnek, hogy az már gondokat okoz. Az 5 wattos diódák már elég stabilak, de ha nem használják őket a megfelelő arányban, akkor itt is problémák adódhatnak. A mi véleményünk szerint a legjobb választás a 3 wattos dióda: fényintenzitásuk megfelelő, tartósak, és a hőtermelésükkel sincs baj. Az is az előnyük, hogy hosszú ideig is körülbelül 80%-os kapacitással működtethetők anélkül, hogy a dióda károsodna. A mi K3 sorozatunk ilyen 3 wattos diódákat használ: ezek áramerőssége 700 mA és ma a leghatékonyabbaknak számítanak a piacon.

Kapcsolódó bejegyzések