HPS izzó vs. Led Grow lámpák

Kezdőlap / Led Grow Lámpákról / HPS izzó vs. Led Grow lámpák

HPS izzó vs. Led Grow lámpák

HPS izzó vs. LED grow lámpák összehasonlítás Sokan szokták kérdezni, hogy melyik típusú lámpa a legjobb a növények számára. Most elkészítettük a második nagy HPS izzó vs. LED grow lámpák…

HPS izzó vs. LED grow lámpák összehasonlítás

Sokan szokták kérdezni, hogy melyik típusú lámpa a legjobb a növények számára. Most elkészítettük a második nagy HPS izzó vs. LED grow lámpák összehasonlításunkat, aminek segítségével az összehasonlítás egyszerűbb. A növénytermesztő led grow lámpák egyszerűsíthítik és hűvösebbé teszik a helyiséget vagy a sátrunkat. Ezen felül megtakarítást érünk el az áramfogyasztásban, és ami talán a legfontosabb, jelentősen javíthatnak a gyümölcseink és a zöldségeink minőségén. Míg a nagynyomású nátriumgőz (HPS) lámpák fényereje nagyobb, a teljesítményük nagy része kárba vész. Hiszen csak a helyiség hőmérséklete és persze az áramszámlánk nő. Ennek az az oka, hogy a HSP lámpák fényének zöme nem a fotoszintetikus tartományba esik, azaz a fotoszintézist egyáltalán nem segíti. Más szavakkal, az így előállított fény spektrumának nagy része a fejlődő növények számára felesleges. A növényeknek a színspektrum különböző hullámhosszain más és más a specifikus igénye és az abszorpciós rátája. A növények a fotoszintetikus tartomány egy részét tudják csak hasznosítani. Ha különböző színű fényt adó LED grow lámpákat használunk meghatározott arányban, akkor előállíthatjuk azt a pontos színspektrumot, amelyre a növénynek a fejlődéshez szüksége van. A veszteség ilyenkor kicsi, vagy nulla. A 420 led growlighting 12 sávos teljes spektruma pontosan lefedi a növények szükségleteit!!!

LED vs HPS
HPS izzók fénye, valamint a led grow lámpák fényének összehasonlítása – 420ledgrowlighting.hu

Ha a növénytermesztők ideális környezetet szeretnének biztosítani a növényeiknek, az egyik legnagyobb kihívás a helyiség hőmérsékletének helyes beállítása

A (HPS) nátriumgőz izzók felületi hőmérséklete elérheti a 400 fokot. Ha a növénytermesztő nem vesz drága berendezést, amivel a helyzet ellenőrzés alatt tartható, akkor komoly gondok elé néz:  növekedés ütemének csökkenése, fonnyadt virágok, és gyors kiszáradás. Mindezek eredménye a gyökérzet elsatnyulása, tápanyaghiány és a toxikus anyagok dúsulása a növényekben. Akár az egész termés tönkremehet. Mindezeken kívül a magas hőmérséklet miatt a növényi olajok minősége romlik, ami ízetlen gyümölcsöket, szagtalan virágokat eredményez.

A 420 led grow lighting LED növénytermesztő grow lámpái nem állítanak elő hőt – lényegesen kevesebben mint a HPS izzó – így felületük hűvös marad. A hőmérséklet beállításához a belső keringető ventillátorokon kívül nincs szükség más berendezésre. Az alacsonyabb hőmérsékletek miatt a növények fejlődése szempontjából ideális környezet sokkal egyszerűbben fenntartható, ráadásul nem elhanyagolható mennyiségű vizet is meg lehet sporolni. Magas hőmérsékleteknél magas a párolgás, és így a vízzel együtt a drága tápanyagok is kárba vesznek. Ha a gyökerek körüli zóna hűvösebb, a gyökerek nagyobbra és egészségesebbre nőnek, ami jobb terméshozamot eredményez. Alacsonyabb hőmérsékleteknél a növények olaj-termelése is zavartalan. Ezáltal a gyümölcsöknek is jobb lesz az ízük és virágoknak is jobb lesz az illatuk.

Kapcsolódó bejegyzések